ELS MUDRES

Mudres

Les mans són un mapa d'energia de la nostra consciència i de la salut. Cada àrea de la mà correspon a una àrea determinada del cos i a diferents emocions i comportaments. Doblegant, creuant, estirant i tocant els dits i les palmes, podem parlar de manera efectiva amb el cos i la ment. La posició de la mà presa es diu un mudra i és una tècnica per donar missatges clars al sistema d'energia de la ment-cuerpo.Del la mateixa manera que les lletres es combinen en una multitud de maneres per formar diferents paraules, de manera que poden els dits construir una sèrie de mudras. A continuació es presenten alguns dels mudres més comuns experimentats en el Kundalini Ioga com ho va ensenyar YogiBhajan.GyanMudra (Segell del Coneixement) Com: Toqueu la punta del (primera) dit índex i la punta del polze junts. Els altres tres dits són rectes.
Efecte: Estimula el coneixement, la saviesa, la receptivitat, i la calma.
Planeta: Júpiter; expansión.SuniMudra (Segell de la paciència) Com: Toqueu la punta del (segona) dit mig i la punta del polze junts. Els altres tres dits són rectes.
Efecte: Promou la paciència, discerniment i compromís.
Planeta: Saturn; mestre de tasques, assumint la responsabilitat, i el valor de mantenir-los fins a la seva deber.Surya o RaviMudra (Segell del Sol, la Vida) Com: Toqueu la punta del (tercera) dit anular i la punta del polze junts. Els altres tres dits són rectes.
Efecte: La revitalització de l'energia, la força nerviosa, i la bona salut.
Planeta: Sol; l'energia, la salut i la sexualitat. Urà; la força nerviosa, la intuïció i el cambio.BuddhiMudra (Segell de la claredat mental) Com: Toqueu la punta de la petita (quart) i el dit la punta del polze junts. Els altres tres dits són rectes.
Efecte: Crea la capacitat de comunicar amb claredat i de manera intuïtiva, estimula el desenvolupament psíquic.
Planeta Mercuri; la rapidesa, la capacitat mental de comunicación.Pose d'oració (PranamMudra) Com: Les palmes de les mans i els dits són completament tocant. La vora exterior de l'monticle del polze és pressionat al esternón.Efecto: Neutralitza el costat positiu del cos (a la dreta, el sol, masculí) amb la banda negativa (a l'esquerra, la lluna, femení) .Hi ha una ciència a la utilització de PranamMudra (Mudra de Pregària). Hi ha una polaritat en el cos entre el costat dret, el pingala, i la banda esquerra, l'anada. Quan es posa la mà dreta i esquerra juntes, que està neutralitzant les polaritats positiva i negativa del camp electromagnètic. Aquesta acció crea un espai neutral en el camp electromagnètic. La posició dels artells dels polzes - en l'osca de l'estèrnum - és un punt reflex per al nervi vague, un dels principals nervis que van a la glàndula pineal fins a la part davantera del cos. Aquesta pressió fa que immediatament les glàndules pineal i pituïtària per secretar, creant una ressonància al cervell que es mou fora del seu ritme normal a un estat de meditació. Això permet que l'oració d'un que ve del corazón.Cerradura de VenusCómo: Per als homes, entrellaçar els dits amb el dit petit a l'esquerra a la part inferior. Col·loqui el polze esquerre a la membrana entre el polze i el dit índex de la mà dreta. El polze dret pressiona el monticle carnós a la base del polze esquerre. Per a les dones, les posicions del polze s'inverteixen i el dit petit dret va en la part inferior.
Efecte: Canals d'energia sexual, promou l'equilibri glandular, capacitat per a concentrar-se fàcilment.
Planeta: Els monticles a la base dels polzes representen a Venus; la sensualitat i la sexualitat. El polze representa l'ego.