Ishnaan: La ciencia de la Hidroterapia

Quan ens aixequem al matí necessitem activar el nostre cos traient de l'estat de recuperació en el qual es va mantenir durant el son, una excel·lent manera de fer això és el Ishnaan, la dutxa d'aigua freda, aquesta dutxa et donarà el primer triomf del matí . En aquest article trobaràs:

1. Ishnaan Hidroteràpia

2. Beneficis del Ishnaan

3. Per què fer Ishnaan?

4. Com fer Ishnaan?

5. Sobre Aigua calenta primer i després aigua freda

6. Conferència de Yogi Bhajan sobre el Ishnaan

Ishnaan - Hidroterapia

Les dutxes fredes són una forma d'hidroteràpia ia l'est són conegudes com Ishnaan. És una de les tecnologies més bàsiques que Yogi Bhajan va compartir amb nosaltres. L'aigua freda estimula la sang en els òrgans interns, perquè es dispari als capil·lars prop de la superfície de la pell. Això neta i dóna energia al sistema glandular i ens dóna força per afrontar els reptes que se'ns presenten.

Yogi Bhajan diu sobre el Ishnaan i el seu efecte sobre la dona:
"Les dutxes deuen ser fredes. Les dutxes fredes conserven a una dona com a dona; corregeixen els trastorns menstruals, prevé la menopausa prematura, problemes de la pell i l'ajuden a mantenir la seva brillantor ".
Yogi Bhajan

Beneficis del Ishnaan:

 1.  Porta sang els capilars.
 2. Neteja el sistema circulatori.
 3. Redueix la pressió sanguínia en els òrgans interns, netejant els òrgans interns i donant-los un nou subministrament de sang
 4. Enforteix els sistemes nerviosos simpàtic i parasimpàtic.
 5. Contreu els músculs i causa que aquests eliminin toxines i verins amb més rapidesa.
 6. Dóna poder de resistència i resiliència al cos.
 7. Enforteix les membranes mucoses.
 8. Enforteix les membranes mucoses.
 9. Manté la pell jove i brillant.
 10. Evita que el cos desenvolupi una capa extra de greix, la qual afecta el fetge.
 11. Equilibra totes les glàndules.
 12. Els problemes nerviosos i de circulació poden ser previnguts amb dutxes fredes regulars.


Per què fer Ishnaan?

En pocs minuts pots obrir els teus capil·lars, augmentar la circulació, despertar i enfortir el seu sistema nerviós complet.
Quan l'aigua freda colpeja el seu cos, tota la sang corre als òrgans. La sang es mou per tal de protegir els òrgans i mantenir-los calents. Aquest és un mecanisme d'autodefensa automàtic.
A mesura que la sang es mou cap a l'interior, es buida el sistema capil·lar. D'aquesta manera, el sistema capil·lar del cos obté un poderós exercici. D'acord amb Yogi Bhajan, dutxes fredes obren els capil·lars i les toxines clares en el nivell més profund del cos.
Les dutxes fredes estimulen el cos d'una manera que pot millorar enormement la circulació i neteja els òrgans. Això, al seu torn, manté la pell radiant i la química de la sang jove i saludable. També estimula les secrecions saludables des del sistema glandular i enforteix el sistema nerviós.
"Quan la medul·la en la sang no té la facultat de canviar per si mateixa, llavors no pot ser canviada. L'última oportunitat és que es pot trasplantar. És per això que les persones que no prenen dutxes fredes tenen artritis, problemes ossis, problemes de la medul·la òssia i problemes de les artèries. Cada problema en el cos és el resultat no obrir i purgar els seus capil·lars cada dia. El seu sistema glandular és el guardià de tot el sistema ".


Com fer Ishnaan?

Segueix els següents passos per a la primera victòria del dia:
Massatge teu cos amb una petita quantitat d'oli d'ametlles. L'oli d'ametlles is altament recomanat. Conté molts minerals. No quedaràs greixós després de la dutxa. Quan aquestes mullat l'oli és absorbit per la pell.
Utilitza pantalons curts de cotó o boxers que cobreixen les cuixes. Assegureu-vos que estiguin solts, per tal de crear una borsa d'aire al voltant de les cuixes. Evita pantalons estrets de polièster esportius. Els pantalons curts protegeixen l'os del fèmur, que controla l'equilibri de calci i magnesi en el cos.
Fes que l'aigua freda flueixi. Entra i sal de l'aigua diverses vegades, sempre massatge seu cos fins que l'aigua ja no es senti freda (de veritat!).
Sentir-se lliure de fer un crit de victòria (wahe Guru!) O utilitzar un altre mantra com Ang Sang wahe Guru (Déu està en cada part de mi).
Comenceu amb les extremitats - peus i les mans, els braços i les cames.
Vagi a poc a poc si té pressió arterial alta o problemes amb el nervi ciàtic.
S'assequi enèrgicament amb una tovallola aspra per fer brillar el cos.
Yogi Bhajan encoratjava a fer-ho almenys una vegada a la setmana - com a requisit mínim.


Les dones han de tenir en compte el següent:
Assegureu-vos de fer massatges als pits per augmentar la circulació a aquesta zona i netejar les toxines.
Durant l'embaràs, donar al nadó una dutxa freda durant no més de tres minuts i aturar completament després del setè mes.

No fer Ishnaan en els següents casos:
Durant la menstruació, les dones no han de prendre dutxes fredes. S'aconsella que la dona prengui dutxes d'aigua tèbia durant el seu cicle menstrual.
Si pateixes febre
Si tens Reumatisme
O si tens problemes de cor
¿No et sents ja enfortit, amb només llegir aquesta descripció? Una dutxa d'aigua freda també pot ser una mica intimidatori. Assegura't que el bany és càlid (utilitzeu un escalfador d'espai o deixi córrer l'aigua calenta per aconseguir-fumejant). Si realment no pot prendre una dutxa freda del tot, almenys rentar-se les mans, els colzes, la cara, les orelles i els peus amb aigua freda. Per sobre de tot, ser amable amb vostè mateix.
El Ishnaan és una dutxa d'activació per al matí, el bany de lavabo amb aigua calenta es deixa per a un altre moment del dia.
És important explicar que el Ishnaan és una de les pràctiques de rutina diària més importants en Kundalini Ioga, qualsevol practicant que es considera seriós en la seva disciplina hauria de practicar-la habitualment.
"Quan el teu prens una dutxa d'aigua freda, la sang des de l'interior colpeja l'exterior per cobrir l'atac. En aquest moment ràpid, obre els capil·lars. Quan els capil·lars estan oberts, s'alimenten de les seves glàndules i quan està ben alimentat el seu sistema glandular, es segrega. La química de la seva sang es torna perfecte. Això et dóna la capacitat d'actuar, pensar, conèixer; i et dóna coratge, resistència ". -
-Yogi Bhajan 30 de juliol 1996


Sobre Aigua calenta primer i després aigua freda

Algú li va preguntar a Yogi Bhajan sobre prendre una dutxa d'aigua calenta, després acabant amb aigua freda. Ell va respondre: "Això és com menjar molt menjar ferralla i després tenir un menjar saludable." Si realment estimes a dutxes d'aigua calenta, meravellós. Presa en la nit o en un altre moment per al bany de la seva pell i el cabell. La dutxa del matí és per a la seva circulació i l'estimulació del sistema nerviós i glandular.


Conferència de Yogi Bhajan sobre el Ishnaan

M'agradaria compartir la tecnologia i ciència d'un tipus de massatge amb tu. És anomenat massatge hidro-terapèutic. Com si estigués davant teu, la meva primera qualificació i camp d'experiència és en hidroteràpia. El teu pots no saber això i no hi ha ningú al eMón sencer amb aquesta qualificació. Jo porto el llinatge d'aquells que ho són desconeguts però que en certa època van ser venerats. Ells treballaven en els ossos, ajustant el cos i donaven massatge per recrear òrgans saludables. Des de temps ancestrals, la gent ha pregat per les benediccions del Ishnaan. Que és Ishnaan ?. Ishnaan és la suma total de la hidroteràpia. La paraula és Ishnaan. Nosaltres no diem que prenem un bany; mai diem "bany". Ishnaan és quan el cos. per les seves pròpies virtuts, crea la temperatura que pot vèncer la fredor de l'aigua. Ishnaan no és només mullar el teu cos. Hi ha tot un respecte a això. Hi ha una total gràcia en això.
El 60% del poder humà està en el poder de l'aigua. En hidroteràpia creiem que el seixanta per cent del cos pot ser renovat totalment en seixanta minuts amb aigua provinent de l'exterior. Fem un massatge amb aigua freda i no només obrim els capil·lars sinó que, quan es tanquen novament, això és, retornen a la normalitat, la sang torna als òrgans. El cor, els ronyons, el pulmons, el fetge, cada òrgan té el seu propi proveïment de sang. En aquest sentit, cada òrgan realitza la seva neteja. Quan els òrgans es purifiquen, immediatament les glàndules canvien la seva secreció. És una llei. I quan les glàndules canvien, els guardians de la salut i de la vida canvien, la joventut torna. Què és la joventut? Glàndules joves. Les glàndules joves s'anomenen joventut. Si el teu sistema glandular secreta correctament, la química de la sang és la química de la joventut, i les glàndules van ser fetes per secretar. Tota aquesta neuròtica neurosi i enuig ha d'acabar ...
La ciència de la hidroteràpia és molt precisa, sofisticada i molt simple. Si prens una dutxa freda i deixes que baixi pel teu llavi inferior per deu o quinze minuts, tu pots ser molt brillant i la teva ment estarà més clara. Si deixes caure l'aigua entre les celles i el llavi superior, pot fer-te molt energètic. I si deixes que l'aigua caigui al front, pots estar tan somnolent que no ho vas a poder controlar. Si dones massatge al braç superior sota un raig molt fred, de la teva coda fins a la teva espatlla, estàs curant totalment el teu estómac. Del teu colze fins a uns 5 cm. sobre el teu canell, aquesta àrea correspon al teu tracte intestinal. Des de 5 cm. sobre les nines fins a la nina, correspon al teu cor. La nina correspon al teu fetge i els dits corresponen al teu cervell.
Després, si deixes caure aigua al coll pel front i deixes que l'aigua corri cap avall pel cos i les mans, estaràs renovant la totalitat de les teves cèl·lules. I si deixes que l'aigua una la teva pit i vagi cap avall, als teus genitals, i et mantens aquí per un moment estaràs renovant la química total del teu cos, de malaltia a salut. Si deixes que l'aigua cop dels teus peus i massatges el peu dret amb l'esquerre, i l'esquerre amb el peu dret, estaràs massatge camino teu cos sencer. Para't tenir sota la dutxa freda i massatge tu mateix els teus peus i cames. Fes servir els peus per fer massatges i no facis servir les teves mans. Després vas retirar de l'aigua i fa servir les teves dues mans, massatge al teu cos complet i permet que el cos entri en calor. Després pren una dutxa freda altra vegada i massatge al teu cos complet novament. Fes això per prop de 12 a 15 minuts. Pots tenir una mà amiga que t'ajudi a sortir. Estaràs en un espai totalment diferent.
El teu cos estarà totalment reconstituït. Cada òrgan estarà reconstruït. Com? quan prens una dutxa freda, la teva sang es llança cap a fora per enfrontar el canvi. Això vol dir que tots els capil·lars s'obren i tots els dipòsits ha de alliberar-se. Tot està net; és un procés molt purificador. Durant la hidroteràpia, el cos està canviant per l'efecte de l'aigua freda i pel massatge al cos, Pots vèncer el desafiament i no sentir fred.
Entens això? quan estàs sota la dutxa freda, el teu cos pot sentir fred. Cert però quan la sang i els capil·lars estan totalment oberts fins al màxim, el cos no pot sentir fred. Repeteixo, no sentiràs el fred. I si portes al teu cos cap a aquesta temperatura on pot trobar el fred pel seu propi poder circulatori, llavors tot el que has de fer és sortir, assecar-te completament amb una tovallola, posar-te roba calenta i cobrir amb un cobertor. O si és clima càlid com aquí, utilitzar una tovallola gran.

Les tovalloles de bany grans són per als hidro-terapeutes, no són per a tu. El teu ni tan sols saps com usar-les. Són com aculls. Enreda't en un. Llavors el teu cos es posarà calent. Tota la sang que està en els capil·lars i en circulació tornarà als òrgans: els ronyons, el fetge, la melsa, els pulmons-perquè cada part del teu cos viu amb la seva pròpia sang que es regula pels batecs del cor. Així, els òrgans poden tenir una rica dotació de sang, com la collita com pres una pluja estupenda, i així la collita creix. En aquest mateix sentit, pots equilibrar la teva salut.
En els principis de la hidroteràpia, no sabien com construir una guardiola. Vostès són molt afortunats per tenir modernes dutxes. En temps antics no teníem res. Havien de omplir una tina amb aigua a una mitjana de 10 metres sobre el terra era immensa i els homes havia de omplir amb aigua, es requeria de 500 homes per a crear prou pressió d'aigua per a la hidroteràpia. En l'era de la màquina, van usar bombes amb pressió per crear els efectes necessaris. Has pres un bany sota una dutxa de pressió ?. És divertit. Tenen una bomba de molta pressió que es deixa anar a la dutxa. És molt poderosa, increïble; meravellosa. Teníem un tub flexible amb una maneta i així ho controlem. Per a algú que es ficava al llit sota d'ell, aconseguia un gran efecte calmant.
Ara Tenim dutxes a cada casa, però l'art de la hidroteràpia s'ha perdut. Ara una petita píndola et pot ajudar i pots entrar en els teus cabals novament. Això està bé, però la diferència de la gent d'avui i la gent d'ahir és que la gent d'avui vol estar saludable, però no té por d'estar malalt. En aquells dies, la gent tenia por estar malalta; no volia estar malalta. Els temps han canviat per a nosaltres; som el que som. La medicina al·lopàtica és molt efectiva. La química va dret cap a dins, dret a la taca i es fa càrrec de tu. Però la part desafortunada és que té efectes secundaris.
Les cèl·lules del cos es recuperen a si mateixes en 72 hores. Algunes vegades es retarden. A mesura que envelleix, la recuperació es torna lenta; és la fase del temps. En Hidroteràpia creiem que la joventut és permanent, i la joventut és permanent no perquè sigui un regal de Déu. La joventut és permanent perquè sabem com mantenir-nos joves. És un repte, però la gent que ha experimentat la hidroteràpia, ha vist que roman jove pel seu propi mèrit. Jo mateix he vist al meu mestre, Sant Hazara Singh, tornar-se immune a l'envelliment.
No pots estimular tan bé la psique que de les teves cèl·lules fent qualsevol exercici per hores, com ho pots fer a través de l'aigua freda. I el procediment és molt simple. Pren les teves mans, deixa que l'aigua freda caigui i frega les fins que comenci a escalfar-se sota l'aigua gelada. I fes-ho amb cada part del cos; deixa-ho, deixa-ho ser i estimúlate a tu mateix. I aquesta estimulació pot fer-te sentir com un fanàtic, amb una actitud dolorosa, però d'això es tracta. Algunes persones es fan un massatge profund, alguns van als "Spas" i altres fan això o allò altre. Hi ha 1 milió de mètodes i cap s'apropa tan sols en els seus beneficis a Ishnaan. No hi ha res com aturar-se sota aigua gelada i fer que el teu cos es torni calent. La paraula és "calent".
Normalment, en aquesta teràpia, diem "caliéntate", escalfa teu coll, escalfa les teves espatlles, escalfa els teus colzes. Et pots imaginar algú sota la dutxa fent això per dues hores? Però és així com ho fan. I a cada part que l'aigua colpeja, la sang torna. Qualsevol lloc on des el massatge, condicionés la reconstrucció. La psique de cada cèl·lula del teu cos serà reconstruïda.
Algunes vegades tu no valores la teva vida. I més endavant no la podràs valorar perquè estaràs vell. Així és que no juguis amb tu mateix; la mort vindrà, no et molestis. La riquesa vindrà, no t'enfadis. La pobresa vindrà, no et incomodes. La malaltia vindrà, no et molestis. No et molestis per res. Però si tens una ment fortament construïdes, cos i ànima, tot vindrà. Tota l'adversitat vindrà, però no et tocarà, perquè ningú vol enfrontar-se amb una persona coratjosa. Per tant, el que es diu en hidroteràpia és: "Protegeix-te a tu mateix". En hidroteràpia, es pensa que l'aigua és el pare protector, "Panii Pita", i qualsevol que pugui produir aquesta protecció que conquesta el fred de l'aigua, pot conquistar la mort. Aquesta és la base de la hidroteràpia. És una cosa molt senzilla. Si jo amb el meu cos puc conquerir la fredor de l'aigua, puc treure la fredor de la meva vida.